קרקע

איתור קרקעות- איך לבחור את הקרקע המושלמת עבורכם?

רכישת קרקע היא לא השקעה רגילה, אלא השקעה חשובה ובעלת משמעות רבה. אנשים רבים מעוניינים לרכוש קרקעות מסיבות שונות ומגוונות, זה יכול להיות כיוון שברצונם להגשים חלום כבעלי קרקע משלהם, זה יכול להיות עבור יוזמה עסקית ואף כדי לבנות את בית החלומות שלהם על הקרקע הזו. אך איתור של הקרקע המתאימה מצריך ידע מעמיק בתחום, מחקר ותכנון, כיוון שאיתור הקרקע הנכונה עשוי להיות מאתגר ומורכב מאוד, ומכיוון שהשקעה מסוג זה צריכה להיות גם נבונה כלכלית וגם פרקטית, חשוב להבין איזה תהליך עומד בפניכם. במאמר זה תוכלו למצוא מידע רב שיסייע לכם להבין כיצד למצוא את הקרקע הנכונה עבורכם.

הגדירו את המטרות והצרכים שלכם
קרקע יכולה לשמש למגוון ייעודים שונים, ולכן חשוב מאוד להגדיר את המטרה שלכם טרם אתם רוכשים אותה. למשל, קרקע לשם בנייה עבור מסחר או עבור מגורים – חשוב להבין האם אתם זקוקים לקרקע לשם מגורים פרטיים שלכם, האם אתם מעוניינים לבנות בה נכס מניב, יחידת נופש או אולי דווקא בניין המיועד למטרות מסחר. לכל אחת מהאופציות הללו יש לבחור קרקע ומיקום שמתאימים לכך. מטרה נוספת היא השקעה. רבים בוחרים לרכוש קרקע להשקעה כדי להבטיח את עתידם הכלכלי ולכן מומלץ לבחור בקרקע הנמצאת באזור עם פוטנציאל להשבחה. עוד מטרה שקרקע יכולה להתאים לה היא רכישתה לשם הקמת חווה או שטח חקלאי, כאשר יש לוודא כי קרקע זו מתאימה לגידול בעלי חיים, גידול ירקות או פירות וכדומה.

בדקו את המיקום של הקרקע ואת הסביבה שבה היא מצויה
כאשר בוחרים להשקיע ולאתר קרקעות חשוב מאוד לבחון את המיקום שלהן, והאם מיקום זה מתאים למטרות ולצרכים שהגדרתם.
אלו הדברים שחשוב לבחון היטב:

  1. מיקום הקרקע – המיקום שלה ישפיע באופן מהותי גם על העלות שלה וגם על התשואה העתידית שהיא טומנת בחובה.
  2. קרקע למגורים – במקרה כזה יש לבחון את המיקום ביחס לפרמטרים אחרים כמו קרבה למרכזים עירוניים, מוסדות חינוך, שירותי קהילה, קופות חולים, תחבורה מרכזית ועוד.
  3. בעלי הקרקע – יש להבין מי הבעלים של הקרקע שבה אתם מעוניינים להשקיע או לרכוש. קרקע יכולה להיות בבעלות פרטית, או לחילופין בבעלותו של מנהל מקרקעי ישראל. עדיף לרכוש קרקע בבעלות פרטית כדי לחסוך את כספי ההיוון מול המנהל, וגם כדי שלא תצטרכו להתעסק בסוגיות שונות כמו – האם ניתן לחכור את הקרקע מהמנהל ובאילו תנאים.
  4. טופוגרפיית השטח – בעת איתור קרקעות יש לבחון היטב האם מיקומה נמצא באזור שעלול להיות בעייתי, למשל אם האזור נוטה להצפות, רעידות אדמה או בעיות אחרות שיכולות להשפיע על ערך הקרקע והשימוש בה.
  5. יעוד הקרקע – יש להבין האם הקרקע מאושרת לפיתוח ובנייה, לחקלאות או למסחר. האם ישנן הגבלות מסוימות לגבי סוג הבנייה, הגובה, שטחי הבנייה ועוד. כמו כן, חשוב להבין מהו הצפי לתחילת הבנייה.
  6. תשתיות – חשוב מאוד להבין האם הקרקע נמצאת בקרבת תשתיות עירוניות כמו ביוב, חשמל וכדומה.
  7. פוטנציאל להשבחה – ישנה חשיבות אדירה לבדיקה מדוקדקת של תוכניות פיתוח עתידיות, כיוון שאלו יכולות להשביח את ערך הקרקע בעשרות מונים ולהפוך אותה להשקעה נבונה במיוחד.

    בדקו את הקרקע בפן המשפטי והבירוקרטי
    כפי שציינו רכישת קרקע היא אינה דבר של מה בכך ויש לה היבטים קצת יותר סבוכים שעליכם לקחת בחשבון. לדוגמה, יש לבדוק האם הקרקע שאתם מתעתדים להשקיע בה או לרכוש אותה רשומה בטאבו. אם כן יש לבדוק שאין עליה הערת אזהרה ושהיא נקייה משעבודים, עיקולים וזכויות לצד שלישי. בנוסף, חשוב לבדוק האם לקרקע זו יש זכויות בנייה שאותן תוכלו לנצל בעתיד. ישנן קרקעות הזקוקות לאישורים מיוחדים אשר עשויים לגרור עימם תהליכים בירוקרטיים נוספים, כמו היתר מיוחד שתזדקקו לו אם הקרקע ממוקמת לצד שטחים מוגנים, אזורים אקולוגיים, אתרי מורשת וכדומה.

    בדקו מה תקציבכם מאפשר לכם
    רכישת קרקע או השקעה בה גוררת עימה השקעה כלכלית שאינה מבוטלת, ולכן מומלץ לקבוע תקציב מסוים שאותו אתם מוכנים להשקיע לטוב העניין, כאשר יש לקחת בחשבון עלויות נוספות כמו מיסים ואגרות פיתוח. בנוסף, כדאי לבחון אפשרויות של מימון שיכולות לסייע לכם להגיע לסכום הנדרש ואף לבחון את החזר ההשקעה שלכם בקרקע זו, כדי להבין מהו הצפי של ההחזר עליה לאורך זמן.

מעוניינים לתאם פגישה? נשמח לשמוע ממך